(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jablečné řezy s mandlovou krustou
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky,1 balíček sušeného droždí,250 g cukru,250ml mléka,160 g másla,1 vejce,1 kg jablek,šťava z 1 citrónu,125 g rozinek namočených v rumu,1 lžíce rumu,200 g sekaných mandlí
Postup přípravy
1) Z mouky,droždí,50g cukru,mléka(až na 3 lžíce),60g másla a vejce vypracujeme těsto.A necháme kynout asi 1hodinu.
2)Oloupaná jablka nakrájíme na plátky.Dusíme 10minut ve 125ml vody a citrónové šťávě s 50g cukru.přidáme rozinky v rumu.Předehřejeme troubu na 200°C.
3) Zbylé máslo,cukr,rum a 3 lžíce mléka ohřejeme a vmícháme mandle.
4)Polovinu těsta vyválíme a na vymaštěném plechu(nebo pečícím papíru),poklademe rozvařenými jablky.Zakryjeme druhou polovinou těsta.Okraje přimáčkneme.Těsto propícháme vidličkou a potřeme mandlovou směsí.
2)Oloupaná jablka nakrájíme na plátky.Dusíme 10minut ve 125ml vody a citrónové šťávě s 50g cukru.přidáme rozinky v rumu.Předehřejeme troubu na 200°C.
3) Zbylé máslo,cukr,rum a 3 lžíce mléka ohřejeme a vmícháme mandle.
4)Polovinu těsta vyválíme a na vymaštěném plechu(nebo pečícím papíru),poklademe rozvařenými jablky.Zakryjeme druhou polovinou těsta.Okraje přimáčkneme.Těsto propícháme vidličkou a potřeme mandlovou směsí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé